28.11.2009

SEBASTIAN

FREDAG 27. NOVEMBER 2009 :

I dag kom Sebastian til oss sammen med Mor & Mormor :-) Han bor i Bergen, men familien hans har vært hos oss ved tidligere anledninger, og i dag var det altså Sebastian sin dag hos fotografen !Den ett år lille skjønnasen var litt forsiktig i starten, men da bamser ble kastet mellom Mormor og fotograf, ble det faktisk ganske gøy å bli portrettert, og han kunne slappe av og bare kul´ an.... ;-)

Fotograf Kallen takker for nok en hyggelig time i studio med denne herlige gjengen av en familie !!


26.11.2009

ESPENS REISEBREV FRA BEIJINGESPENS REISEBREV FRA BEIJING :

BEIJING JULI 2009.

I juli gikk turen til Kina. Jeg skulle på oppdrag for et selskap i Beijing. Det var veldig spennende, og en smule nervepirrende, å reise så langt. Jeg har aldri tidligere vært i Østen, så jeg var klar over at dette ville by på flere utfordringer; alt fra lysforhold til arbeidsforhold. Varmen var også en STOR utfordring for en blek nordboer….

Flyturen gikk over all forventning, og jeg ble møtt av en hyggelig tysker på flyplassen + en litt mindre hyggelig vegg av varme og fuktig, skitten luft. Kunne godt ha klart meg uten dette siste elementet ....
Etter en rolig kveld med god mat, og etter en god natts søvn, bar det av gårde på foto-session.
Jeg møtte min kontaktperson, og arbeidet kunne starte. I tillegg til dager satt av til oppdraget, hadde jeg noen ekstra dager til turistvirksomhet med tid til egne arbeider.

Beijing har utrolig mye vakker arkitektur og vakre parkanlegg. Det er en meget gammel by med en ganske vanvittig historie og gamle tradisjoner, men byen har samtidig ultra moderne bygg og installasjoner. Det var spennende å gå fra Olympia Arena til Den Forbudte By. For en kontrast ! Jeg ble overrasket over de vanskelige lysforholdene. Den fuktige, varme luften i kombinasjon med høy luftforurensning, ga et lys som reflekterte i alle retninger og ga dermed de fleste dagene et veldig flatt og kjedelig lys. Jeg var imidlertid heldig og fikk et par dager med sol fra skyfri himmel. Dermed var lyset på min side disse dagene, i det minste ....

Oppdraget var også vellykket, og jeg fikk produsert ett av bildene mine i 3,5 x 2,5 meter som ble montert inne i et Yoga Studio i sentrum av Beijing. Det var spennende å få se det ferdige resultatet.

Jeg har fått kontakt med spennende fotografer og mennesker i Kina, og håper at det neste år dukker opp flere oppdrag i området.

De dagene jeg hadde satt av til egne prosjekter var innholdsrike og spennende. Det var litt irriterende vanskelig å fotografere de motivene jeg ønsket til tider, fordi det var så utrolig mye mennesker i veien….he he....! Det var nesten som om man akkurat der og da ønsket at man kunne være en mye omtalt tømmermannssønn, og bare dele hele menneskemengden med ett lite knips ! ;-) Men mengder med bilder ble det allikevel.

Jeg ble veldig glad i de gamle byggverkene, og det meste av bilder jeg tok til eget arkiv var derfor av …. ja nettopp, gamle bygninger …

Alle detaljene som vi ikke ser her hjemme var meget fascinerende, og disse MÅTTE bare festes til minnebrikken !!

Det var fantastisk å se hvor flott utført arbeidet var. Flere av byggverkene er fra 1300 - tallet, og når man tenker på verktøy og redskaper som var tilgjengelig på den tiden, er det mildt sagt utrolig imponerende !

Jeg viser her et lite utvalg av fotografier fra min tur til Beijing som jeg føler formidler en del av det jeg opplevde og fikk se.

En fantastisk opplevelse!

Hilsen
Espen : )
24.11.2009

LUDVIK, SNART 2

I forrige uke fotograferte vi Ludvik på nesten 2 år.
Ludvik bor på Hommersåk, ca. 3 mil fra Stavanger, men valgte å komme til oss i Stavanger Sentrum til tross for kjøreturen :-) Det satte vi stor pris på !

FOR EN SJARMØR ! En liten skjønn gutt med et herlig glimt i øyet !

Fotograf Kallen hilser til både Ludvik og familien hans, takker for besøket og ønsker dem hjertelig velkomne tilbake ved en senere anledning.

LESEHESTEN

Den livlige ett-åringen Isabelle var på besøk hos oss i dag :-)
Både Mamma, Pappa og fotograf Kalle fikk faktisk litt av en jobb for å få henne til å sitte i ro ....Bare et lite øyeblikk ad gangen, i det minste ....

Men da bildebøkene fra Penny-klubben ble funnet frem, ønsket plutselig den lille jenta selv å få litt fred til å lese ! ;-)

Takk for et koselig besøk, Isabelle.


23.11.2009

PROSJEKT SOLA STRAND HOTEL. DEL 1.

REPRODUSERING & RESTAURERING AV GAMLE FOTOGRAFIER

er et spennende arbeid ! Og jeg har nå fått i oppdrag av Sola Strand Hotel å utføre nettopp et slikt prosjekt.

Arbeidet er stort og omfattende, og består av flere ulike kategorier innenfor det fotografiske felt.
Nå, i første omgang, går arbeidet ut på å reprodusere, restaurere og ferdigstille eksisterende historiske fotografier fra hotellet og området rundt. Disse fotografiene viser hotellets snart 100-årige historie, og skal dekorere både hotellets gjesterom og oppholdsrom / fellesarealer.

Arbeidet har startet. Jeg gleder meg over prosessen, samtidig som jeg ser frem til den dagen da jeg ved selvsyn kan betrakte de ferdige produktene, og forhåpentligvis være stolt av resultatet ....

Hilsen Fotograf Kallen

Informasjon om hotellet :


" Historisk stil, sjarm og atmosfære samt unik beliggenhet blant sanddynene på Solastranden, gjør hotellet til en kulturperle. Med kort vei til Stavanger Lufthavn, Sandnes og Stavanger, kan vi tilby gjestene våre moderne hotellkomfort, to velutstyrte konferanseavdelinger og førsteklasses restaurant- og selskapsfasiliteter.
Våren 2010 åpner Sola Strand Hotel et lenge planlagt nybygg bestående av SPA, nye hotellrom og moderne møterom. Vi tar med oss inspirasjon fra salt sjø og sand inn i vår innbydende spa-avdeling der vann blir et grunnleggende element i behandlingstilbudet. Ved hjelp av blant annet ulike behandlingsformer, motstrømsbasseng, terapibad, dampbadstu, sanarium og kaldtvannskulp, byr vi på en psykisk og fysisk velværeopplevelse i naturskjønne omgivelser. "

22.11.2009

FLOWERS TO ENJOY


I disse mørketider, behøver vi noe vårlig å se frem til ....
BAMBUSTREET I CAFÉ KALLEN

BAMBUSTREET I CAFÉ KALLEN