23.02.2010

REISEBREV FRA KINA- TRAVELLING EPPA 1

Vi starter nå med en reisebrev-serie i bilder fra ulike områder i Kina, et område som strekker seg fra Beijing i nord til Provinsen Fujian i sør. Vi håper at dette vil være et spennende avbrekk i hverdagen for dere, og at dere dermed ønsker å følge oss på denne reisen....

Vår utspente fotograf Espen, aka Travelling Eppa, er på reportasjefotografering i Det Fjerne Østen. Han er invitert av innehaveren av et av Beijing´ s Yoga Institutt som også har sitt virke som innehaver av te-distributørfirmaet Lotus Everest.  

Det var med et ganske høyt adrenalinnivå i kroppen at Espen steg ombord på flyet på Sola Airport i Stavanger. Etter mellomlanding i København, ventet en 9 timers flytur med et av SAS-flåten sine Airbus-fly ;  destinasjon Beijing. Vel innstallert ombord senket imidlertid roen seg ettersom natten begynte å falle på, og det dermed kunne bli anledning til noen timers søvn ettersom reisen foregikk MED klokken. Zzzzzz......

I Beijing var fotografen i sitt første møte med redaktøren av fotomagasinet Pioneer Photographers, som ønsker å publisere fotograf kallens naturfotografier fra Rogaland i dette kinesiske magasinet. Via denne kanalen vil dette kunne bli en fantastisk reklame for både vår egen flotte region og også for Norge som helhet.
Nytt møte ble satt til 28. februar. Spennende !

Etter en uke i hovedstaden, har reisen fortsatt videre sørøstover, nærmere bestemt til byen Yongan nær byen Nanping i distriktet Fujian og de omkringliggende landsbygdene i dette sørøstlige området av Kina. Denne strekningen var en dagsreise : 3 timers flytur og deretter en 3 timers busstur
( toget, som opprinnelig skulle være det egentlige fremkomstmiddel, var fullt....)
En strekning på hele 2278 km !

Oppdraget her omfatter alt fra reportasjefotografering i hovedstaden Beijing i forbindelse med den kinesiske nyttårsfeiringen med tilhørende nyttårsferie, ( forøvrig årets eneste ferieuke for det kinesiske folk ), til hverdagslivet i den lille byen Yongan og landsbygdene som omkranser den.

Unike bygninger typiske for distriktet Fujian, og den unike naturen med sine enorme bambusskoger, elveleier og bratte fjellsider skal selvsagt også foreviges på minnebrikken.

Den lokale befolkningen skal fotograferes i deres daglige virke, men også portrettfotografering av landsbygdenes originale mennesketyper inngår i oppdraget.
Hvordan er dette folkets hverdag ?
Hvordan er boforholdene ? Hvilke tradisjoner er viktigst for menneskene her i denne delen av Kina ? Hvilke retter står på menyen ? Hvordan påvirker inngangen til et nytt år innbyggerne på landsbygden ?
Hvilke kontraster får man se ?

I det hele tatt : en hverdagsreportasje.

Og sist, men ikke minst, hvordan vil kineserne på landsbygden i Kina ta imot en liten hvit fotograf fra lille Norge ? En fotograf som hverken behersker språket eller er kjent med deres tradisjon og kultur ?

Følg med, så får vi høre hva fotografen selv opplever ....


Fujian-distriktet har et areal på 121.400 km2, og 2.8 millioner innbyggere. Mens byen Yongan er med sine beskjedne 150.000 innbyggere, i kinesisk målestokk, for en landsby å regne !

Det skal bli spennende å følge Espen videre på denne opplevelsesrike reisen til en totalt fremmed og ukjent kultur sett med norske øyne.

Utfordringene står formelig i kø for fotografen vår !

Fortsettelse følger i neste nummer av fotograf kallens blogg ....


Med vennlig hilsen

@stri & Kalle for

Travelling Eppa hos fotograf kallen i Kina









7 kommentarer:

  1. wow.. så utrolig spennende.. dette må jeg få med meg

    SvarSlett
  2. Wow, for en tur! Det høres kjempe spennende ut å få reise på en slik reportasje jobb. Kjempe flotte bilder du legger ut.

    Ha en fortsatt fin tur, gleder meg til å følge med videre.

    SvarSlett
  3. Hei, jenter :-)

    Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger !
    Dere får følge med videre ;-)

    Hilsen

    @stri hos fotograf kallen

    SvarSlett
  4. Kjempespennende ! Kunne godt tenkt å tatt den turen ja :) Gleder meg til reisebrev og bilder :)

    SvarSlett
  5. Espen sender bilder kontinuerlig, og de vil selvsagt bli postet ut etterhvert, Elisabeth :-)

    SvarSlett
  6. Tusen takk! Dette var veldig interessant å følge med på. Gleder meg til flere reisebrev eller oppdrag dere er med på.

    Beste hilsen
    Mariana G. Cosenza

    SvarSlett
  7. Så hyggelig å høre så fine ord fra deg her også,
    Mariana :-)

    Hilsen @stri hos fotograf kallen : )

    SvarSlett

BAMBUSTREET I CAFÉ KALLEN

BAMBUSTREET I CAFÉ KALLEN