12.10.2009

KOPP PÅ KOPP I CEDEREN



Livet som fotograf er en 24/7 jobb ! Det blir en livsstil.Livet som fotograf går utenom det sedvanlige A4-formatet. Tankene kretser stadig omkring nye kreative løsninger for fotoshoots og forretningsdrift.... Det blir som å være inne i sin egen lille boble-verden.... Man prøver stadig å bygge broer mellom det kreative og det praktiske.... Man blir liksom til stadighet dratt i ulike retninger, og kan ofte føle seg som om man befinner seg et sted mellom den så mye omtalte barken og veden.... Men ville vi ha byttet bort dette yrket mot en kontorstol i et kontorlandskap omgitt av kun tørre dokumenter på papir og skjerm, fjernt fra kreativitet og frihet til å være litt " sprø " ? NO WAY !!

Lørdagene går normalt med til fotografering til sent på ettermiddag/tidlig kveld, og da er det kun søndagen igjen som kan nytes fullt og helt, og dermed kan gå under kategorien FRIDAG.... Man havner liksom inn under en betegnelse som blir noe sånt som  " Krampe-Moro-Helg " der ALT skal skje denne spesielle dagen. Og til tross for at vi nå har hatt studio stengt for kunder hver mandag i flere år , er der liksom " ingen andre " som har anledning til å være sosiale denne dagen.... De er jo på jobb....
Man blir faktisk til tider litt misunnelig når " alle " proklamerer høyt og tydelig på fredags ettermiddag :
" Jippi, det er HELG ! "
" Javel ", tenker vi, og drar hjem denne ettermiddagen og prøver å slappe av og ikke tenke på den laaange lørdagen som venter oss dagen etter....

DERFOR : Når vi for én gangs skyld har anledning til å ta en HEL helg fri fra fotografering av barn og brudepar og andre foto-opppdrag, føles det som om luften har gått helt ut av ballongen når vi, etter innhamstring av matvarer i overfylte dagligvarebutikker til den kommende helg, lander i godstolen og sofaen på en fredagsettermiddag....

En slik helg har vi hatt denne uken ! Og vi bestemte oss for å bruke den på denne måten :
sløve & kope INNE i heimen, med god samvittighet ! Vi stakk hodet i sanden, stengte omverdenen ute, barrikaderte oss under dyner og pledd, la kubber med ved på peisen, lagde litervis med varm sjokolade og andre fludium, inntok deilige måltider i et rom opplyst kun av stearinlys, lot mobilene ringe og pratet om helt andre ting enn fremdriftsplaner for bedrift og forretning.... Og slik senket roen seg....

Livet er herlig, dere !



( Om ett av hodene var fylt med tanker omkring arbeidet som venter i kommende uke, vites ikke.... Det ble i alle fall ikke nevnt med ett ord.... )
.











5 kommentarer:

  1. Høres ut som en deilig helg. Utrolig godt skrevet!... og ja.. jeg kjenner meg igjen :)

    SvarSlett
  2. Godt skrevet. Men fordelen er vel at man kan jobbe med noe man elsker å gjøre, ikke sant? Håper det. Hørtes kos ut å mure seg inne en dag bare for seg selv, med godt tilbehør.

    Kjempe flott bildeserie du har lagt med :)

    SvarSlett
  3. Hei :) Så utrolig masse fine bilder du tar!

    Hilsen Cathrine

    SvarSlett
  4. Høres ut som dere har hatt en deilig og avslappende helg, det er viktig det også.. masse flotte bilder var det i innlegget her også :)

    SvarSlett
  5. Flott blogg, Astri. Kjente igjen alle disse bildene, selvfølgelig. Regner med at det var Espen som tok disse flotte motivene når han ruslet langs Drammenselven sammen med meg...en stund siden nå. Artig å se "gulvet" foran Papirbredden (høyskolen vår) på den måten.

    Ellers ser vi "kule" fontenen av Carl Nesjar, Papirbredden sett fra gangbroen Ypsilon, brygge fra den flotte gangveien (på begge sider) langs elven vår og et tog fra jernbanen like ved.

    SvarSlett

BAMBUSTREET I CAFÉ KALLEN

BAMBUSTREET I CAFÉ KALLEN